onsdag 31 december 2014

Anatomy scan

Idag gjordes ett ultraljud för att kontrollera att allt så rätt ut så här vid 20 veckor. Njurar, hjärta, hjärna läppar mm kontrollerades och diverse mått togs för att försäkra att barnet inte hade några problem som skulle behöva åtgärdas. Allt såg som tur var bra ut. Vi fick också reda på barnets kön. Jag hade hoppats på en liten tös då det finns så många söner i släkten på båda sidor, men ultraljudet lämnade inget åt fantasin, det är definitivt en liten grabb på väg.

fredag 12 december 2014

Goda nyheter

Igår fick vi äntligen resultatet på proverna som togs för lite över två veckor sedan. De var helt normala. Vi hade i och för sig inte väntat oss något annat då vi inte tillhör någon risk-grupp, men det var lugnande att få resultatet i alla fall.
Om två och en halv vecka är det dags för ett väldigt detaljerat ultraljud för att kontrollera att allt är som det skall, en så kallad "anatomy scan". Förutom att vi får se vårt barn igen så får vi  också reda på könet (om vi vill, och det vill vi) och de kontrollerar och mäter allt mycket noggrant. De kontrollerar till och med att hjärtats fyra kammare ser ut som de skall.

måndag 1 december 2014

Black Friday/Cyber Monday

Det blev inte någon elektronik på rea detta år. Med de oväntade utgifter vi just haft kändes det som att det var läge att vara sparsam. Å andra sidan kunde vi inte ignorera de rabatter vi hittade på barnvagn och bilbarnstol. Vi har beställt en Chicco Keyfit 30 bilbarnstol och en Bob Revolution Flex barnvagn. Barvagnen är en jogging-vagn så vi kan springa med barnet när det är lite större (minst sex månader). Innan dess kan man använda den som en vanlig barnvagn genom att sätta bilbarnstolen i den med hjälp av en adapter. Vi kommer nog få köpa extra baser till stolen så att vi enkelt kan sätta den i Mormors bil också.
Mormor och Morfar har redan börjat fundera på hur deras hus kan barnsäkras. Poolen måste få någon slags staket säger de och de kan inte ha skrivar, sladdar och andra småsaker liggandes överallt längre när barnet senare kan krypa omkring (det tar som tur är ett tag). Just nu ser huset lite kaosartat ut då de har ett eget företag som delvis drivs ur deras hus när de får större projekt.

Thanksgiving-drama

E hade ett läkarbesök tisdagen innan Thanksgiving. Jag skulle varit med, men de ropade in henne innan hennes bokade tid, så jag kom sent (i tid). De kontrollerade fostrets puls och tog ett blodprov för del två av de genetiska testerna. Ingen större dramatik.
Mer drama blev det när jag efter att ha kommit hem från gymmet senare samma dag lade plånboken på taket till bilen medan jag strulade med att hämta posten ur brevlådan. Jag lyckades glömma den där och har inte sett den sedan (försvann nog på vägen till jobbet nästa morgon). Ingen plånbok innebar spärrade kreditkort och försvunnet green-card. Utan green-card fick vi ställa in vår resa till Kanada som vi skulle göra under Thanksgiving-helgen för att hälsa på en vän som bor där.
Då våra planer för Thanksgiving gick i kras så överraskade E mig med att ha packat bilen, så när hon hämtade mig från jobbet (jag hade ju tappat körkortet, så jag kunde inte köra till jobbet själv den dagen) så gick inte resan hem utan till hennes föräldrars lägenhet i Key West för lite ledighet där istället.
Jag har bokat en tid hos immigrationsmyndigheten (första möjliga var 10e December) så förhoppningsvis kan jag få en stämpel i passet som fungerar som tillfälligt green-card, annars får vi ställa in resan till Sverige i Jul också :-(. Det tar ca sju månader och kostar $425 att ersätta ett förlorat green-card. Lägg till det att det är dags för mig att söka Amerikansk medborgarskap och det kostar $680...