onsdag 18 februari 2015

Ommöblering

Det krävs en hel del för att frigöra ett rum åt vår kommande krabat.


För att kunna ställa undan en massa saker från vårt hemmakontor i garaget behövde vi ordna mer plats i garaget. E hittade en plattform som kunde hissas upp i taket, så efter en hel del arbete med att skruva fast den ordentligt i takbjälkarna har vi nu kunnat hissa upp vår plastgran (väger 50kg) samt alla andra juldekorationer och även de dekorativa saker vi använder för de andra högtiderna här.

Vi monterade isär våra stora skrivbord och flyttade ut dom i garaget (En fördel med det var att vi kunde ha luftmadrasser på golvet i kontoret en dag när Es kusin kom förbi med hennes tre barn.
E kom sedan på den lysande iden att offra matsalen istället för kontoret för att få ett barnrum. Det ledde till följande rockad.

-Matsalen flyttas in i köket
-Formal sitting room flyttas in i det som tidigare var matsalen tillsammans med bokhyllor från kontoret.
-Kontorets skrivbord flyttas till det som tidigare var 'formal sitting room' vi för där även massor av ledig plats på golvet för lek i framtiden.
-Gästrummet flyttas in i det tidigare kontoret (inte klart än)
Det tidigare gästrummet kan nu bli barnrum!

Hu, mycket flyttande blir det, men det är nog bäst att göra så mycket vi kan innan E kommer längre in i tredje trimestern.

Tillbaka från Babymoon

Vi kom nyss tillbaka från vår "babymoon" i Hawaii (Kauai). Vi lyckades inte vandra fullt så mycket som E hade planerat. Vi fick ta några vilodagar emellan de längre strapatserna. Vi vandrade längs kalalau trail på Napali-kusten på norra sidan ön. De allra flesta som vandrade vände när de kommit till en strand som finns ca 2 miles in längs vandringsleden. E ville absolut fortsätta till vattenfallet som fanns ytterligare 2 miles in längs ännu mer kuperad terräng. Vi hade inga problem att ta os dit (även om det gick ganska långsamt), men när vi väl var där så hade E fått ordentligt ont av allt klättrande och vandrande. Vi hade inget val. Det ända sättet tillbaka till bilen var att gå hela vägen tillbaka. Det gick långsamt och solen hann gå ned innan vi till slut kom tillbaka igen. Som tur var kunde vi se var vi satte fötterna i dunklet även några minuter efter att solen gått ned.

Ännu en rutinkontroll

Igår (OK nu var det ett tag sedan då det här inlägget legat som draft ett bra tag innan jag fick ändan ur och publicerade det) var det dags för ännu en kontroll. Det var inte mycket som skulle göras. Som alltid så vägdes E och de mätte även hennes mage. Magen mätte marginellt stor (2 extra centimeter), men det beror tydligen på hur barnet ligger i magen för tillfället. Vis nästa besök om ett par veckor skall E göra ett rutintest för Gestational Diabetes, hon kommer få dricka någon typ av glykos-lösning som sedan föjs upp av ett blodprov någon timme senare.

...

Då jag varit allt för lat och inte publicerade detta inlägg på ett bra tag har E nu just haft även Gestational Diabetes kontrollen. Vi har inte fått resultatet ännu, men hon kraschade hårt efter allt det sockret och sov fyra timmar på eftermiddagen.