torsdag 25 juni 2015

Hörseltest

Igår var det dags att ta med Baby E till sjukhuset för att besöka en audiolog. Lillgrabben hade inte fått godkänt resultat på hörseltestet de gjorde dagen efter han föddes. De sa redan då att han med största sannolikhet inte var döv på ena örat, men att vi skulle göra ett mer utförligt test ett par veckor senare.

Vi hade blivit instruerade att komma till sjukhuset 07:30 och att vi inte skulle mata honom på morgonen då det var viktigt att han sov under testet. Jag gav honom bara lite mat (Han var jättehungrig), men det var ändå riktigt svårt att hålla honom vaken. Han var på gränsen till att sova ända tills vi kom in i undersökningsrummet. Då var han plötsligt helt vaken och vägrade sova. Vi gav honom mat, men han hade ont i magen och skrek och slingrade sig i över en timme. Hade det inte varit för att nästa patient inte dök upp så hade vi nog fått komma tillbaka en annan gång.

De satte elektroder på öronsnibbarna och på pannan och stoppade små hörlurar i ett öra i taget, sedan kunde de analysera hans hjärnaktivitet när de spelade upp ljud. Efter mycket om och men så visade det sig att han inte hade några hörselproblem alls. De ville dock att vi skulle göra en uppföljning om ett år för att vara på den säkra sidan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar