lördag 13 september 2014

OBGYN

Vi måste klura ut vilken doktor vi skall kontakta. Här i USA är det inte bara att gå till sjukhuset, man måste se till att det täcks av försäkringen man har. Vi började med att fundera ut vilket sjukhus vi ville att E skulle föda på. Sedan loggade vi in på vårt försäkringsbolags hemsida med våra kontouppgifter för att söka efter läkare som täcks av försäkringen och som har rätt att förlösa på Winnie Palmer Hospital.
När vi fick fram en lista på möjliga läkare kunde vi börja söka på recensioner på nätet för dessa läkare på sajter som healthgrades.com och ratemds.com. E läste en del recensioner och hittade en läkare som hade ett kontor nära mitt jobb. Vi slog en signal till företaget läkaren jobbar på och fick en tid för en initial kontroll och ett ultraljud den 30 September (uppskattningsvis vecka 7 eller 8)
Jag vet inte hur det fungerar i Sverige, men jag antar att det är väldigt annorlunda.

2 kommentarer:

  1. I Sverige gör man inte UL (ultraljud) förrän man är i vecka 18. Sedan görs inga fler UL om inte komplikationer uppstår. :)

    SvaraRadera
  2. Jag fick höra att ultraljudet man gör vid vecka 20 här då hjärtat och det mesta annat kontrolleras inte brukade vara standard, men att det ingår som rutin sedan ett par år tillbaka.

    SvaraRadera